/
Over mij

Hoe gestart

Hi, ik ben Christine!
Mijn vrienden en familie noemen me eigenlijk altijd Chris. Hier komt mijn gekozen bedrijfsnaam natuurlijk vandaan ;)

Ik richt me nu specifiek op het moederschap en jonge gezinnen. Ik doe dit om meerdere redenen; kinderen geven me veel energie en ik hou van de spontane momenten die zich snel kunnen voordoen.

Daarnaast weet ik ook uit eigen ervaring hoe snel de tijd met kinderen voorbij vliegt. Ookal lijkt de tijd soms ook heeeel traag te gaan (bijvoorbeeld wanneer ze zelf hun schoenen moeten aantrekken om de deur uit te gaan, haha). Uiteindelijk groeien ze toch plotseling uit hun kleren. Met mijn fotografie zet ik de tijd stil en leg ik de waardevolle momenten vast.

Mijn interesse in het vastleggen van het moederschap zal ik onder aan de pagina verder toelichten.


Ander werk

Ik ben iemand die graag mensen om zich heen heeft en ik werk dan ook graag met mensen. Ik heb social work gestudeerd in Utrecht en daarna heb ik meerdere banen in de jeugdhulpverlening gehad. Momenteel werk ik nog deeltijd als school maatschappelijk werker op het VO in Den Haag.

In de fotografie ligt mijn interesse volledig bij portretten. Het is geweldig om mensen op hun meest authentieke en mooiste momenten vast te leggen, zodat ze later versteld staan dat ze het werkelijk zelf zijn op de foto. Daarnaast vind ik het prachtig om de liefde en echte momenten tussen mensen vast te leggen, die anders met de tijd zouden vervagen maar nu voor altijd bewaard zijn. Vaak hoor ik dat mijn benaderbaarheid een pluspunt is en ik merk dat dit mij goed van pas komt in de wereld van fotografie.

In 2022 ben ik gestart aan de deeltijd vakopleiding Fotografie aan de Nederlandse Acadamie van Beeldcreatie in Rotterdam. Deze opleiding ben ik gaan doen om mijn techniek verder te verbeteren.
Ik vind het heerlijk om fotografie in de studio en in de buitenlucht met elkaar af te wisselen. In april 2023 heb ik mijn bedrijf CameraChris officieel ingeschreven bij de KVK.
Al met al kan ik mezelf nu voorstellen als Christine Roose, fotograaf.

Motherhood

Wat trekt me nu zo aan in dit onderwerp, vraag je je misschien af? Eigenlijk wist ik mijn hele leven al dat ik moeder wilde worden. Ik heb totdat ik tiener was met poppen gespeeld en daarna vond ik het geweldig om op mijn nichtjes en neefjes te passen. Op 14 mei 2021 ben ik zelf moeder geworden van mijn lieve, stoere, eigenwijze en grappige dochter Zoë. Hierboven zie je hoe ik dit heb vastgelegd met zelfportretten.

De zwangerschap, de bevalling en eigenlijk alles wat daarna komt, waren voor mij echt life-changing. En ik kan me bijna niet voorstellen dat dat voor een ander totaal niet zo is. Mijn lichaam veranderde, mijn prioriteiten verschoven, mijn relatie onderging veranderingen en ikzelf ontwikkelde ook. In eerste instantie lag de volledige focus op mijn baby, maar na verloop van tijd ontstond het verlangen om weer iets voor mezelf te hebben en een eigen identiteit buiten mijn moederrol te ervaren. Dit doet niets af aan de liefde voor mijn kind; ik merkte dat veel moeders met soortgelijke gevoelens worstelen. Dat is waarom dit een belangrijk thema voor mij werd om aan te werken en me sterk voor te maken.

Leuke feitjes

Ik ben een workaholic, ben niet goed in stilzitten en als ik eenmaal aan het bewerken ben geslagen kan ik niet stoppen voor ik het af heb en het eindproduct kan zien.

Ik word altijd super enthousiast van de reacties van m’n klanten op de foto’s, het is echt verslavend om anderen zo blij te maken met iets wat jij maakt.

Ik word er super blij van als iemand onzeker mijn fotostudio in loopt en er zekerder en opgelucht uit komt.

Mijn mind staat nooit uit, vooral om 23.00 uur ’s avonds heb ik altijd opeens de beste ideeën (daarom ligt er nu vaak een boekje naast mijn bed om deze ideeën in op te schrijven).

Naast mijn fotografie verslaving ben ik ook verslaafd aan chocola (vooral Caramel zeezout)

Mijn opa heeft fotograferen ook altijd fantastisch gevonden en heeft altijd allerlei fotospullen gehad. Fotograferen zit dus een beetje in de familie!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op